Referat: Långemåla IF - Alsterbro IF

Målfest och 3 missade poäng.

Så kan man sammanfatta den näst sista matchen på hemmaplan.
Det var en fulltständigt öppen match som med lite sväng åt andra hållet lika gärna kunde resulterat i 3 poäng för LIF.

Det var dock gästerna som gjorde dom två första målen. De passade på när vi inte riktigt var med i svängarna. Det första målet fick vi i försvarsspelet svårt att hänga med när bortalagets stora målskytt Henrik Lagerkrantz presenterade sig. Han gjorde till slut hela 5 mål.
Med en snabb förflyttning i sidled och ett skott otagbart för målvakten i dennes vänstra nedre.
Andra målet kom efter en omställning och långboll som vår målvakt var långt ute på och försökte avstyra, men bollen lobbades enkelt in.

Efter detta kom vi tillbaka igen rent målmässigt, för matchmässigt var det mycket jämt spel, då Micke levererade en frispark över försvarslinjen och på fötterna på Jocke som dundrade till med årets skott otagbart för målvakten upp under dennes vänstra kryssribba.

LIF hade en X antal hörnor i matchen och vi hade också några bra chanser. Det hade även Alsterbro som visade att det räcker med att ha en mittfältare som vinner nästan alla bolldueller och levererar passningar till en klinisk målskytt för att vinna en match.

3-1 inför andra halvlek eftersom ytterligare ett mål kom till med en långboll som vi inte lyckades rensa bort efter missförstånd mellan backar och målvakt strax innan halvtid.

Andra halvleken fortsatte i samma tempo och målkavalkad. LIF fixade efter en hörna en straff som vår andra straffläggare Axel satte trots att målvakten gick åt rätt håll.
Efter detta följde två snabba mål. Först 4-2 och minuten efter detta kom Adam N till skottläge. Ett hårt skott som målvakten inte kunde hålla. På returen dök Sörman upp och kunde enkelt rulla in bollen. Ett högst efterlängtat mål från både han och lagets sida.

Vi hade vågläge en bra bit i matchen, men Alsterbro var hela tiden målmässigt före. Som om båda lagen efter ett gjort mål slappnade av lite och då kom det mål.

I vår jakt på reducering kunde gästerna även sätta två mål till och det blev tillslut förlust för LIF igen.

En eloge till spelarna som trots en hel del stämplingar och "fälle-ben" bakifrån ändå höll lugnet och vi fick bara 1 gult kort även denna matchen.

Sista bortamatchen nästa söndag mot ett BB2001 med rejäl framåtanda.